Med Bohus select får du uppleva det bästa Bohuslän har att erbjuda på några dagar - det är den perfekta minisemestern, bröllopsresan eller födelsedagspresenten. Turen utgår från Göteborg och vi har valt ut de bästa hotellen, restaurangerna och upplevelserna för dig.


 

Båten
Bohusläns taggiga kust med massor av öar och djupa fjordar gör att det överlägset bästa sättet att ta sig runt är med båt. Vår båt är helt ny för 2022 och drivs av en klimatsmart motor som körs på helt förnybart bränsle. Du väljer själv om du vill sitta i kabinen eller om du vill sitta ute eller om du vill alternera - det finns plats för alla både inne och ute.

Vi kör långsamt genom alla mysiga smala passager och fiskelägen och höjer farten när vi behöver avverka längre sträckor utan fartbegränsningar. Under resan berättar vi om vad vi ser längs vägen.

Fantastiska hotell
Det finns en handfull riktig bra hotell i Bohuslän och dessa blir alltid fullbokade. Vi har därför säkrat upp så du som vår gäst inte bara får plats på dessa hotell utan också att du får de bästa rummen och en personlig service. 

När vi når fram till en destination möter en representant från hotellet du ska bo på upp på bryggan och hjälper dig med incheckningen.

Marstrand - Kurhotellet
Klädesholmen - Salt & Sill
Käringön - Lotshotellet
 

Spännande och intressanta aktiviteter
Alla ställen vi bor på är perfekta för att strosa omkring och upptäcka på egen hand och för att sola och bada. På ditt rum finns det alltid ett välkomstbrev med förslag på vad du kan göra.

Vi har också alltid en eller ett par aktiviteter som ingår i priset - det kan vara allt från en guidad tur på Carlstens Fästning till kajakpaddling, bastubad eller sälsafari.

Ät som en kung
En viktig del i vårt koncept är att vi har bokat de bästa borden på de allra bästa restaurangerna åt dig och att du själv väljer vad du vill äta från restaurangernas vanliga menyer. Alla måltider ingår i priset liksom alkoholfri dryck och kaffe.

Du äter alltid en kanonbra frukost på hotellet där du bor och till lunch väljer du ut en god huvudrätt. Middagarna är naturligtvis dagens höjdpunkt och du komponerar din egen trerätters middag från menyn med hjälp av den kunniga serveringspersonalen. 

De restauranger vi samarbetar med är de bästa längs kusten och därför också väldigt populära. Vi har bokat tiderna så att det ska passa schemat och så att det ska bli lagom lång tid mellan måltiderna. 

Marstrand - Johans Krog, Grand Hôtel Tenan, Societetshuset
Klädesholmen - Salt & Sill
Käringön - Petersons Krog, Simsons Prästgård,Crêperiet