Båttaxi - Käringön, Gullholmen, Tuvesvik, Hälleviksstrand..

Med 'Lotsbåten' kan vi erbjuda snabb och miljövänlig båttaxi i området runt Käringön från slutet av april till mitten av december.

Under perioden 15/6 - 15/8 erbjuder vi också fasta avgångar mellan Tuvesvik, Käringön, Gullholmen och Hälleviksstrand. Priser och bokningsinformation hittar du längre ner på denna sida.

Under sommaren har vi även sälsafari med fasta avgångar och glassturer till Mollösund. Det går också fint att boka båten för olika skräddarsydda utflykter - havsfisketur, badtur, vattenskidor eller andra äventyr. Eftersom vi är uppvuxna i dessa farvatten känner vi till alla smultronställen. Scrolla nedåt för mer information.

Lotsbåten är öns enda båttaxi och dessutom den snabbaste båten på Käringön (45 knop). Alla våra skeppare har självklart de specialutbildningar och intyg som krävs för att få köra båten. Vi tar inga risker och kör aldrig så att det upplevs som obehagligt. 

Familjemys på Lotsbåten - oktober 2021
Familjemys på Lotsbåten - oktober 2021

Priser (exempel)

Käringön-Hälleviksstrand - 700 kr + 100 kr/person
Hälleviksstrand-Käringön - 700 kr + 100 kr/person

Käringön-Edshultshall - 700 kr + 100 kr/person
Edshultshall-Käringön - 700 kr + 100 kr/person

Käringön-Stocken - 700 kr + 100 kr/person
Stocken-Käringön - 700 kr + 100 kr/person

Käringön-Tuvesvik - 800 kr + 100 kr/person
Tuvesvik-Käringön - 800 kr + 100 kr/person

Käringön-Gullholmen - 800 kr + 100 kr/person
Gullholmen-Käringön - 800 kr + 100 kr/person

Käringön-Mollösund - 800 kr + 100 kr/person
Mollösund-Käringön - 800 kr + 100 kr/person

Ring 0702 39 41 00 för att boka din privata båttaxi.

Efter 18 är priserna 25% högre, efter 21 50% högre, från 23-07 dubbla och 7-9 50% högre priser.
Bagage - en resväska och ett handbagage per person ingår. Extra bagage kostar 50 kr per kolli.
Hund/katt kostar 50 kr. Avgift vid avbokning samma dag 50%. Väntetid efter överenskommen tid debiteras med 100 kr / 10 min. Vi kan ta upp till 12 passagerare beroende på väder.

Priset för körningar på grund av fullbokad färja från Tuvesvik är 1200 kr per person och betalas i samband med taxibåtsresan. Hela beloppet återbetalas av Västtrafik, vilket betyder att du som resenär åker gratis, men du behöver ligga ute med pengarna ett par veckor. Personalen ombord ombord på taxibåten hjälper dig med blanketten som ska skickas in.


Säl-Racing

Detta är en fartfylld tur där vi med 99% säkerhet kommer att se sälar. Vi lägger ut från Lotshotellets brygga på Skeppersholme, och följer stranden där vi först passerar Öviken och sedan de gamla badhusen på sydöstra sidan av ön.

Vi sätter sedan kurs ut mot ön Svarten och fortsätter vidare ända bort till Flateskären, där vi slår av motorn och ligger stilla en stund så att vi kan hälsa på sälarna i lugn och ro. De är vana vid vår båt och eftersom de är nyfikna kommer de oftast fram till båten.

Vi åker sedan vidare på utsidan av Måseskär om vädret tillåter, genom sundet mellan Vedholmen och Fågelskär och tillbaks igen på nordvästra sidan av Käringön förbi Lotsutkiken, Karingo, Isackes Sund, gästhamnen och Petersons Krog.

Turen tar cirka 30 min och kostar 290 kr per person och det behövs minst fem betalande gäster för att turen ska köras.
 


Glasstur till Mollösund

Glassturen till Mollösund körs varje dag klockan 16 under sommaren. Vi avgår från Lotshotellets brygga och tar innervägen österut mot Viggholms Sund där vi girar söderut förbi Porsnäsudde fyr, Hälleviksstrand och Edshultshall. Vi kör i full fart genom Bockholms ränna och bort mot Mollösund där du får 20 minuter på dig att strosa omkring och kanske äta en glass medan vi tankar båten.

På tillbakavägen kör vi norrut förbi Skeppholmen och upp mot Kråkesunds Gap där vi sedan drar utomskärs rakt över Käringöfjorden om vädret tillåter.
 
Turen tar ungefär en timme och kostar 150 kr per person.
 

Sälsafari och fyrbesök

Vi besöker sälarna vid skären sydost om Måseskär och om vädret är fint lägger vi till på Måseskär och går en guidad vandring på Måseskär och tittar på den drygt 150 år gamla Heidenstamfyren.

Turen tar 1,5 tim och kostar 395 kr/person (min 5 betalande för att turen ska köras).

Denna tur körs på begäran - ring 0702 39 41 00 för att boka.

Rundturer i Bohuslän

Evert Taube
Käringön - Stocken - Gullholmen - Grundsund - Fiskebäckskil - Bassholmen - Malö Strömmar - Måseskär - Kråkesunds gap - Mollösund - Käringön
3 tim / 50 NM - 5900 kr. 

Bohusläns Klassiker
Käringön - Gullholmen - Lysekil - Smögen - Fjällbacka - Grebbestad - Väderöarna - Sotenkanalen - Käringön
8 tim / 100 NM - 8900 kr. 

Dessa turer körs på begäran - ring 0702 39 41 00 för att boka.


Klimatsmart motor

Via Naturvårdsverkets initiativ, Klimatklivet, har vi fått hjälp med delfinansiering av vår miljövänliga båtmotor från Oxe Marine som vi kör på HVO100 bränsle. Motorn släpper därför ut 92% mindre växthusgaser än en konventionell bensinmotor.

Vi klimatkompenserar vår verksamhet genom att stötta solenergiprojekt i Indien.


Pick-up Hälleviksstrand


Pick-up Tuvesvik


Pick-up Edshultshall


Pick-up Stocken


Full färja? Åk gratis!!!

Om du inte kommer med den färja du planerat på grund av att den blivit full har du rätt till ersättning på 1200 kr per person för båttaxi från Tuvesvik till Gullholmen/Käringön.

Du laddar hem blanketten, fyller i och skickar in den till Västtrafik tillsammans med kvittot från oss så får du full ersättning för hela kostnaden för båttaxin.

Ring oss på 0702 39 41 00 om du missat färjan på grund av att den blivit fullbokad. Vi försöker ordna så att du kommer till din destination.

Vi har bråkat med Västtrafik hela våren för att de ska använda den färjekapacitet som finns tillgänglig för att inte riskera fulla färjor, men de vägrar. Därför debiterar vi maxbelopp för bokningar på grund av att man missat färjan.