page contents

Båtutflykter och transfer

Lotsbåten
Med "Lotsbåten" kan vi erbjuda snabba transfers till och från fastlandet, skräddarsydda utflykter, sälsafari, havsfisketur, badtur, vattenskidor eller andra äventyr. Eftersom vi är uppvuxna i dessa farvatten känner vi till alla smultronställen.

Lotsbåten är öns snabbaste båt (45 knop) och alla våra skeppare har de specialutbildningar som krävs för att få köra den. Vi tar inga risker och kör aldrig så att det upplevs som obehagligt. 

Lotsbåten (the pilot boat)
Lotsbåten (the pilot boat)

Privat transfer
Käringön-Hälleviksstrand (max 8p) - 600 kr + 50 kr/person
Hälleviksstrand-Käringön (max 8p) - 600 kr + 50 kr/person

(för körningar efter 18.00 är priserna 25% högre)

Sälsafari och fyrbesök på Måseskär
Vi besöker sälarna vid skären sydost om Måseskär och om vädret är fint lägger vi till på Måseskär och går upp i den drygt 150 år gamla Heidenstamfyren - 1,5 tim - 295 kr/person (min 1500 kr)

Lighthouse visit with champagne
Lighthouse visit with champagne

Evert Taube
Käringön - Stocken - Gullholmen - Grundsund - Fiskebäckskil - Bassholmen - Malö Strömmar - Måseskär - Kråkesunds gap - Mollösund - Käringön
3 tim / 50 NM - 4900 kr

Bohusläns Klassiker
Käringön - Gullholmen - Lysekil - Smögen - Fjällbacka - Grebbestad - Väderöarna - Sotenkanalen - Käringön
8 tim / 100 NM - 7900 kr

Milla, Maja and Johanna in Lotsbåten
Milla, Maja and Johanna in Lotsbåten

Fantastisk kajakpaddling

Kajak & SUP (Standup Paddleboard)
En helt annan upplevelse i en helt annan hastighet får du om du paddlar i de grunda vattnen mellan Käringön och Gullholmen. Gör ett strandhugg på Vallerös sandstrand eller titta på jättegrytorna på Hermanö. Närkontakt med sälar garanterad. Om vädret är lugnt paddlar du ut genom Vallerö sund och nosar på den stora oceanen - fritt blås till Skottland...

På Lotshotellet har vi två fina kajaker och två SUP-boards (Standup paddleboards). Uthyrningen sker i samarbete med Bohus Kayak och självklart ingår all utrustning du behöver (paddlar, kapell, flytväst, sjökort). Det behövs inga förkunskaper - alla kan paddla kajak eller SUP!

Hyresvillkor
 

Roddbåt

För den lite försiktigare 
Klicka för större sjökort