På Käringön finns många aktiviteter för alla åldrar. Upptäck Käringön på egen hand genom att bara ströva runt mellan husen på norra sidan och ute på klipporna på söder eller hitta inspiration på den här sidan...

BADA
Ett av Käringöns paradnummer är de salta baden.

BASTU
Boka in dig för en stunds avkoppling i hotellets fina bastu och njut av havsutsikten. Svalka av dig med ett salt dopp från vår egen brygga - oslagbart! Hotellgäster bastar gratis!

400 kr i grundavgift plus 100 kr per person för en timme inklusive handduk. 

Boka här!


BOULE
Boulebanan finns vid Myra som idrottsplatsen heter.  Klot finns att låna gratis på Lotshotellet.

BÅTLIV
Här finns så mycket att välja på att vi skapade en egen flik för det.

GUIDADE TURER
Gå på en spännande rundtur på Käringön! Här finns det historia som sträcker sig från 1500 talet. Vi vandrar förbi den äldsta bebyggelsen och anar de gamla fiskarfamiljernas levnadsvillkor. De mer än 100-åriga sjöbodarna och den vackra gamla hamnen Isacke sund. Simsons Prästgård, den vackra kyrkan, och berättelsen om den kända och omtalade Pastor Simson. Pastorn bestämde det mesta för att inte säga allt, på Käringön under sina 50 år som präst. Prata med oss så ordnar vi guidning.

Foto: Gunnar Arwidson, oktober 2016

FISKARSTUGAN – HEMBYGDSMUSEUM
Fiskarstugan hus 78, är ett så kallat enkelhus troligen från slutet av 1700-talet. Det var nyrenoverat 1825 då det blev hem åt nygifta fiskarparet Engström, vars barnbarn Matilda Engström vid sin död donerade det för att framtida släkten skulle se hur man levde förr. Läs mer hos hembygdsföreningen

GYM
På idrottsplatsen Myra finns ett utegym som är kostnadsfritt för alla besökare.


HUMMERFISKE
Har man en gång varit med om att plocka upp hummertinor vill man gärna göra om det igen. Följ med ut på havet i ett par timmar. Säsongen för hummer ”det svarta guldet” börjar alltid första måndagen efter den 20 september och den bästa tiden för hummerfiske brukar vara i oktober. 

KAJAK & SUP
Vi hyr ut jättefina kajaker och SUPs (Stand-Up Paddle boards)

KRABBFISKE
På Käringön finns mängder av krabbor i alla storlekar! Vad behöver man? Ett snöre och en hink, sen kan det vara rätt skönt att ha en flytväst när man ligger på magen på bryggan. Vi har för våra gäster allt du behöver, bara säg till. När man är nöjd med fångsten låter man krabborna springa ner i havet igen!


MINIGOLF
Minigolfbanan med 9 spännande hål ligger vid  hamnen.  Vill du
spela minigolf hyr du klubbor och boll i kiosken vid hamnen.

VANDRA
Testa att ladda ner vår vandringsled till din telefon och följ den.


SPORTFISKE
Käringön har fantastiska fiskevatten och det mest spektakulära är naturligtvis havsöringsfiske i Vallerösund. Havsöringen du fångar är normalt runt en halv meter lång och säsongen då det är tillåtet att fiska öring sträcker sig ända från april till september men du får bara ta med dig två per dag, resten av fångsten får du släppa tillbaks i vattnet.
 

Sälsafari och fyrbesök på Måseskär
Vi besöker sälarna vid skären sydost om Måseskär och om vädret är fint lägger vi till på Måseskär och går upp i den drygt 150 år gamla Heidenstamfyren - 1,5 tim - 295 kr/person (min 1500 kr)

Boka här!


TENNIS
Tennisbanan hittar du längst in i hamnen bakom Fiskaffären. Tennisbanan bokas veckovis hos Skeppshandeln. Bokning sker varje fredag för nästkommande vecka. För att kunna boka måste du också bli medlem, vilket du tecknar årsvis på samma ställe.

Roddbåten Hulda
Roddbåten Hulda